Alex Rizea

Vlad - o poveste clasică

Înapoi la articole

Sunt fan și încurajez scrisul de orice fel, jurnal, proză, poezie pentru ajutorul pe care această metodă îl pune în introspecția individului. Așa că le-am zis clienților mei: ok, haide să scriem ceva personal pentru fiecare despre relația cu sportul, exercițiile fizice… Astfel sper să iasă o serie de texte nesfârșite din partea lor, care să întărească relația cu ei înșiși și să aducă o notă de motivație cititorilor.

 

Salut, povestea mea cu sala este una clasică, însă poate ar fi de ajutor cuiva într-o situație normală care are nevoie de un push extra de 5%.

În principiu am avut un stil de viață activ în acești 27 de ani ai mei. Am practicat sporturi de mic, nimic de performanță, dar nu eram străin la efort. Mi-a plăcut întotdeauna senzația pe care o aveam seara când mă culcam obosit fizic.

La început de pandemie am încercat să mă apuc acasă de workout-uri, mi-am luat o bancă și un set de gantere și am căutat video-uri pe Youtube (ca 90% din populația lumii în aceea perioadă), dar nu reușeam niciodată să îmi mențin motivația și entuziasmul mai mult de 3-4 săptămâni. De asemenea nici nu prea vedeam un progres la fizic (forma proastă la exerciții, dieta greșită etc).

 

Până la urmă, ca orice bărbat care iese dintr-o relație, am decis să mă apuc de sală și să îmi iau și antrenor. Nu am dorit să stau să investesc timp și efort sa învăț ce trebuie să fac, cum să fac, să îmi diversific programul etc. Am preferat să plătesc pentru acest serviciu și eu să mă ocup de dietă și doar de mersul la sală.

Deși în ultima perioadă am luat o mulțime de decizii bune, asta sigur se regăsește prin top 5. De când am început să merg la sală nu numai că mănânc mai bine, nu mai am dureri de stomac, dar mă simt și mai bine pe linie generală. Am căpătat și mai multa încredere în mine (lucru observat și de prieteni) și după 3 luni se vede și un progres fizic evident. Sunt conștient că este un maraton, nu un sprint, așa că îmi temperez așteptările, dar sunt în continuare foarte entuziasmat să văd unde pot ajunge peste 6 luni, un an și așa mai departe.

Dacă ar fi să îmi dau un sfat în trecut, ar fi să mă apuc mai devreme și să nu mă mai sperie gândul că e o investiție mare de timp sau mai știu eu ce. Nu este deloc complicat și devine foarte repede un reflex și o plăcere.

image
insta
tiktok
wapp